A cukkinis-kecskesajtos quiche tésztájához összegyúrjuk a lisztet a felkockázott vajjal, a tojássárgájával, egy csipet sóval és kb. 50 ml hideg vízzel. A tésztát folpakba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez simára keverjük a tojást a tejszínnel. (Ha nem használunk gépet, akkor villával vagy habverővel előbb felverjük habosra a tojást, és csak utána keverjük hozzá a tejszínt.) Belemorzsoljuk a kecskesajtot, sózzuk és borsozzuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
A tésztát egy pite formába nyomkodjuk (mivel sok vajat tartalmaz, nem szükséges kivajazni). Villával megszurkáljuk, majd beletöltjük a sajtos keveréket. A cukkinikarikákat elrendezzük rajta, végül 190 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Azonnal tálalhatjuk, de langyosan vagy hidegen is finom.