Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az olaj felén megfuttatjuk a félkarikára vágott hagymát, rátesszük a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. Összepirítjuk.
Az olaj másik felén megpirítjuk a karikára vágott cukkinit, azt is sózzuk, borsozzuk.
A vajat felmelegítjük, belekeverjük a lisztet, és habzásig melegítjük. Akkor belekeverjük a forró tejet, habverővel simára keverjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojások sárgáját.
Kifőzzük a tésztát forró sós vízben, majd leszűrjük. A tésztát összekeverjük a tejes-tojásos mártással, sóval, borssal, szerecsendióval, és fehérjéből felvert habbal lazítjuk.
Kivajazott, morzsázott tepsibe vagy formába tesszük a tészta felét, arra a gombát és a cukkinit, majd a maradék tésztát. Tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk 30-40 percre. A sütőből kivéve pihentetjük 10 percet, majd szeleteljük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre