Elkészítés: Felfuttatom meleg helyen az élesztőt (élesztő, 1 kiskanál cukor, langyos tej és 2 kávéskanál liszt), majd hozzáadom a liszthez a sóval, maradék cukorral, majoránnával és olajjal együtt. Robotgéppel (a csigaszerű fejjel) jól kidolgozom. Kb. 5 percig szoktam. Akkor jó, ha kezd levegős lenni és elválik a tál falától. A vizet úgy adom hozzá (általában 2 dl), hogy jó rugalmas, puha tésztát kapjak. Majd lefedve meleg helyen 3/4 órát kelesztem
Lisztezett felületen egyet könnyen gyúrok rajta, megfelezem, hogy vékonyabb tésztájú legyen, majd kézzel kinyújtom, és a kívánt kikent tepsibe rakom.
A cukkinit és a gombát kisebb kockákra vágom, a hagymát vékony szeletekre. A pizzaszószhoz 1 kis konzerv paradicsompürét összekeverek 1 gerezd préselt fokhagymával, oregánóval, majoránnával, sóval és egy kis cukorral, majd egy kis vizet öntök hozzá, hogy kellemes állagú krémalapot kapjak.
A tésztát megkenem a pizzakrémmel, megszórom a hagymával, a cukkinivel, a gombával és az apróra vágott pepperonival, végül reszelt sajttal.
180 fokos előmelegített sütőben készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!