Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-gombás pizza majorannás tésztával

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 csomag szárított)
  • 2 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 1/4 bögre tej
  • 2 dl langyos víz
  • 3 kanál olaj
  • majoránna
  • A pizzaszószhoz:
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • oregano
  • bors
  • majoránna
  • víz
  • cukor
  • A tetejére:
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 nagyobb hagyma
  • 2-3 gomba
  • pepperoni
  • sajt

Elkészítés

Elkészítés: Felfuttatom meleg helyen az élesztőt (élesztő, 1 kiskanál cukor, langyos tej és 2 kávéskanál liszt), majd hozzáadom a liszthez a sóval, maradék cukorral, majoránnával és olajjal együtt. Robotgéppel (a csigaszerű fejjel) jól kidolgozom. Kb. 5 percig szoktam. Akkor jó, ha kezd levegős lenni és elválik a tál falától. A vizet úgy adom hozzá (általában 2 dl), hogy jó rugalmas, puha tésztát kapjak. Majd lefedve meleg helyen 3/4 órát kelesztem

Lisztezett felületen egyet könnyen gyúrok rajta, megfelezem, hogy vékonyabb tésztájú legyen, majd kézzel kinyújtom, és a kívánt kikent tepsibe rakom.

A cukkinit és a gombát kisebb kockákra vágom, a hagymát vékony szeletekre. A pizzaszószhoz 1 kis konzerv paradicsompürét összekeverek 1 gerezd préselt fokhagymával, oregánóval, majoránnával, sóval és egy kis cukorral, majd egy kis vizet öntök hozzá, hogy kellemes állagú krémalapot kapjak.

A tésztát megkenem a pizzakrémmel, megszórom a hagymával, a cukkinivel, a gombával és az apróra vágott pepperonival, végül reszelt sajttal.

180 fokos előmelegített sütőben készre sütöm.

Megjegyzés

Ezt a pizza alapreceptet már nagyon-nagyon régen tanultam, ha nem is száz éve, de lassan tíz, de azóta is, mindig ezt használom alapnak, más-más feltétekkel.

Elkészíthetjük kenyérsütőgépben is a tésztánk keverését, kelesztését. - Bianka1980

Ezek is érdekelhetnek

Friss