Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-gombás frittata

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a gombát letisztogatjuk, a cukkinit megmossuk, és mindkettőt felszeleteljük. A cukkiniszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és finoman egy kevés lisztbe nyomkodjuk. A felesleges lisztet leütögetjük.
  2. Egy nagyobb, sütésálló serpenyőben felhevítünk 3 ek olívaolajat. A cukkini- és a gombaszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük 3 perc alatt, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. A sütés után visszamaradt, a liszttől esetleg morzsalékos zsiradékot kitörölgetjük a serpenyőből.
  3. A kétféle sajtot lereszeljük, a megtisztított fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A villával felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal és a fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük.
  4. A maradék 1 ek olívaolajat a serpenyőbe öntjük. Egyenletes rétegben rátesszük a cukkinit és a gombát, majd leöntjük a tojásos keverékkel és az előmelegített sütőben, az alulról számított 2. sínen sütjük kb. 15 percig. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

KECSKESAJTOS OMLETT>>> 

ZÖLDFŰSZERES OMLETT PIRÍTOTT GOMBÁVAL>>> 

SPENÓTOS-GOMBÁS FRITTATA>>> 

Nincs sütőbe rakható serpenyőd? Kenj ki 1 ek olajjal egy tűzálló tálat, és süsd meg ebben a frittatát, az olaszok tojáslepényét!

Ezek is érdekelhetnek

Friss