Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis csirkeragu chia magos galuskával

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • A raguhoz:
  • 2 darab cukkini (közepes)
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 dl rizstejszín
  • bors
  • bazsalikom
  • oreganó
  • olivaolaj
  • kókuszzsír
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db paprika
  • A galuskához:
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál barna rizsliszt
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1,5 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 dl víz (körül-belül)
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 2 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál chia mag
  • A díszítéshez:
  • petrezselyem zöldje

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben kókuszzsírt melegítünk fel. Rátesszük a megmosott, felkockázott csirkemell darabokat.
  2. A húst fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott paprikát, a felszeletelt póréhagymát, majd a megmosott és felkockázott cukkinit. 
  3. Fűszerezzük bazsalikommal, sóval, borssal, oregánóval, majd felöntjük körül-belül egy dl vízzel. Letakarjuk fedővel és hagyjuk puhulni. 
  4. Amikor a hús megpuhult, hozzá adjuk a rizstejszínt. Összekeverjük és fedő nélkül forralunk rajta egyet. Pár perc után kész van. 
  5. Elkészítjük a galuskát: egy tálba szitáljuk a barnarizslisztet, a riszlisztet, a kukoricalisztet, hozzáadjuk a sütőport, a tojást, majd összekeverjük. Ekkor hozzáadunk pár csepp citromlét és a felolvasztott vajat. Megsózzuk és hozzá adjuk a chia magot is és hozzá öntünk körül-belül egy dl vizet. Csomómentesre keverjük. 
  6. A fazékban vizet forralunk, megsózzuk és adunk hozzá pár csepp olívaolajat. Ha forr, beleszaggatjuk a galuskát. Ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, leszűrjük és a hús mellé kanalazva, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

A recept szerzőjéről, Felcsiki Tündéről itt olvass tovább!>>> 

Megjegyzés

Glutén- és laktózmentes recept Felcsiki Tündétől, a MENTES PILLANATOK című könyv szerzőjétől! - hantoandrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss