A cukkinis-csirkemelles ragu egy igazán mennyi vitamindús finomság! A ragut egyébként még köret nélkül is fogyaszthatod, ám rizzsel, krumplival, friss kenyérrel egy igazán laktató kaja ez. Ha éppen egy olyan életszakban jársz, hogy vigyáznod kell a kalóriákkal, akkor is jóllakhatsz ezzel a finomsággal, nem fogsz szénhidrát mérgezést kapni. A köreten múlik minden.
Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 40 dkg csirkemell
- 1 csésze kukorica
- 2 db cukkini
- 1 doboz konzervbab
- 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
- só
- őrölt feketebors
- kömény
- sajt
A CUKKINIS-CSIRKEMELLES RAGU PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>
Elkészítés:
- A felforrósított serpenyőbe öntjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd elkezdjük párolni. Amikor a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott kaliforniai paprikát, és 3-4 percig sütjük.
- A zöldségeket a serpenyő egyik oldalára húzzuk, majd beletesszük a csirkemellet. Megszórjuk köménnyel, sóval, borssal és olykor megkeverve megpirítjuk a húst. Kb 8-10 perc.
- Hozzáadjuk a kukoricát, a babot, a paradicsomot, a cukkinit. Az egészet összekeverjük lefedjük le és alacsony fokozaton kb 15 percig főzzük.
- Meghintjük sajttal, lefedjük, és néhány percig főzzük, amíg a sajt megolvad. Tálalhatjuk önmagában, de rizs, barna rizs vagy quinoa is illik hozzá.
Ajánljuk még: