Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Repülj rá a nyár slágerére! Cukkinis-csirkemelles ragu, akár köret nélkül is

Ezzel a könnyű cukkinis-csirkemelles raguval garantáltan jól lakathatod az egész családot. Azon túl, hogy ízletes fogás, a pénztárcát sem terheli meg nagyon, na meg nem kell órákat ácsorogni a tűzhely mellett, ha esetleg úgy döntesz, hogy elkészíted. Akár köret nélkül is fogyaszthatod, ám rizs, barna rizs vagy quinoa is jól illik hozzá.

A cukkinis-csirkemelles ragu egy igazán mennyi vitamindús finomság! A ragut egyébként még köret nélkül is fogyaszthatod, ám rizzsel, krumplival, friss kenyérrel egy igazán laktató kaja ez. Ha éppen egy olyan életszakban jársz, hogy vigyáznod kell a kalóriákkal, akkor is jóllakhatsz ezzel a finomsággal, nem fogsz szénhidrát mérgezést kapni. A köreten múlik minden.

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 csésze kukorica
  • 2 db cukkini
  • 1 doboz konzervbab
  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
  • őrölt feketebors
  • kömény
  • sajt

A CUKKINIS-CSIRKEMELLES RAGU PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 


Elkészítés:

  1. A felforrósított serpenyőbe öntjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd elkezdjük párolni. Amikor a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott kaliforniai paprikát, és 3-4 percig sütjük.
  2. A zöldségeket a serpenyő egyik oldalára húzzuk, majd beletesszük a csirkemellet. Megszórjuk köménnyel, sóval, borssal és olykor megkeverve megpirítjuk a húst. Kb 8-10 perc.
  3. Hozzáadjuk a kukoricát, a babot, a paradicsomot, a cukkinit. Az egészet összekeverjük lefedjük le és alacsony fokozaton kb 15 percig főzzük.
  4. Meghintjük sajttal, lefedjük, és néhány percig főzzük, amíg a sajt megolvad. Tálalhatjuk önmagában, de rizs, barna rizs vagy quinoa is illik hozzá.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss