Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis csirkeleves grízgaluskával

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • minimum 1,5 l csirkealaplé (maradék csirkelevesből vagy leveskockából)
  • 20 dkg cukkini
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • olaj
  • zsálya
  • A grízgaluskához:
  • 2-3 evőkanál gríz
  • kb. 1 evőkanál olaj
  • kb. 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: Grízgaluskához a tojást, az olajat, a sót stb. összekeverem annyi grízzel, hogy kenhető, de ne túl kemény masszát kapjak, majd legalább 20 percre hűtőszekrénybe teszem.

A leveshez a cukkinit kockákra vágom, kissé megsózom, összekeverem a fokhagymával, majd olajon kicsit megpárolom. Felöntöm a csirkealaplével, megszórom egy kevés szárított zsályával, és amint felforrt, bele is szaggatom kiskanállal a grízgaluskát. Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, leveszem a tűzről, és lefedve pihentetem még 15-20 percig.

Lehet egyenesen a levesbe szaggatni, ha elég sok a leves. De én külön szoktam kifőzni, mert 1 tojásból annyi galuska készül, hogy a maradék (kb. 1,5 l) levesünk teljesen tele lenne vele.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!
- arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss