Elkészítés: Grízgaluskához a tojást, az olajat, a sót stb. összekeverem annyi grízzel, hogy kenhető, de ne túl kemény masszát kapjak, majd legalább 20 percre hűtőszekrénybe teszem.
A leveshez a cukkinit kockákra vágom, kissé megsózom, összekeverem a fokhagymával, majd olajon kicsit megpárolom. Felöntöm a csirkealaplével, megszórom egy kevés szárított zsályával, és amint felforrt, bele is szaggatom kiskanállal a grízgaluskát. Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, leveszem a tűzről, és lefedve pihentetem még 15-20 percig.
Lehet egyenesen a levesbe szaggatni, ha elég sok a leves. De én külön szoktam kifőzni, mert 1 tojásból annyi galuska készül, hogy a maradék (kb. 1,5 l) levesünk teljesen tele lenne vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!