hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkínis csirkecomb

MME MME
4/5
30 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A padlizsánt és a cukkínit megmossuk, hámozatlanul kisebb kockákra vágjuk. A padlizsánt fél órára besózzuk, majd leöblítjük, és alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zsályaleveleket megmossuk és felaprózzuk. A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük.
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). Az olajat felforrósítjuk, minden oldalukon hirtelen megkapatjuk-elősütjük benne a csirkecombokat, majd sütőedénybe tesszük, és meghintjük sóval, borssal. A csirke sütőolajában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a cukkínit és a padlizsánt, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a zsályát, sózzuk, borsozzuk, szegfűszeggel illatosítjuk, majd a csirkecombok mellé-köré halmozzuk. A kolbászt megmossuk, hústűvel megszurkáljuk, a zöldség tetejére tesszük, és a forró sütőben az egészet pirosra sütjük (30-35 perc). A kolbászt felkarikázzuk, a zöldség, illetve a hús tetejére rendezzük, végül rozmaringgal és/vagy kakukkfűvel díszítve a sütőedényben tálaljuk. Párolt rizs, puliszka, burgonyapüré illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 418 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss