Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinikrémleves medvehagymával

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a hagymát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, majd a kókuszzsírban kicsit megpároljuk, sózzuk. A cukkinit vékonyan meghámozzuk, és utána lereszeljük, majd mehet a zöldségekhez, amit felöntünk kb. 1l szűrt vízzel. Közepes lángon főzzük, és közben a megmosott medvehagymát és a petrezselyemzöldet összevágjuk, és hozzáadjuk.
  2. Kevesebb, mint 20 perc alatt megfőnek a zöldségek. Egy botmixerrel lepürésítjük az egészet.
  3. A citromlevet, a kókuszjoghurtot és a tápióka keményítőt egy kis tálban csomómentesre keverjük, majd a forró levesből beleszedünk 1 merőkanálnyit, összekeverjük és hozzáöntjük a fazék tartalmához. Egy habverővel 1-2 percig kevergetve főzzük még a levest. Kóstolás után még lehet sózni, ha szükséges. 
  4. Levesbetétnek nagyon finom a pirított tökmag, nem vegánoknak a szalonnapörc,  vagy amit mostanában mi szeretünk hozzá, a sós banán chips. 

    A paleo hozzávalókat meg tudod rendelni az Ehetemmm webshopban! >>> 

A tápióka keményítő elhagyható, a leves anélkül is finom és krémes lesz. Én akkor szoktam hozzáadni, ha nem azonnal fogyasztjuk el, mert a keményítő nem engedi a vizet és a zöldségeket különválni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss