tésztát a csomagoláson található utasítás szerint lobogó, forró enyhén sós vízbe kifőzzük és leszűrjük.
A cukkinit elfelezzük és kisebb darabokra vágjuk. Ha túl magvas, akkora magját kikaparjuk. A cukkini felét vízben elkezdjük főzni. Ha éppenhogy megfőtt, leszűrjük és egy turmixba, vagy aprítóba tesszük, vagy csak botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a sót, a borsot és fűszerkeveréket (én csirkehúshoz ajánlottat használtam). Hozzáadunk 1 evőkanál sörélesztőpelyhet is. Összekeverjük és félretesszük.
A hagymát felaprítjuk és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a cukkini másik felét (felkockázva) és közepes lángon, fedő alatt kicsit pároljuk.
A serpenyőben lévő cukkinihez hozzáreszeljük a fokhagymát és alaposan befűszerezzük. Hozzáadjuk a friss majoránnát, egy kevés kakukkfüvet, fehér borsot, sót, fekete borsot. Könnyű fűszerekkel ízesítjük és beletesszük a spenótot is.
A cukkinipürébe csomómentesen belekeverjük az étkezési keményítőt és a serpenyőbe öntjük. 1-2 percig forralju, majd hozzákeverjük a tésztát is. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis sörélesztőpehellyel.