hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinifefújt

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. Az egyik cukkinit vékonyan felszeleteljük, a másik kettőt kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymának levágjuk a zöld szárát, majd vékonyan felszeleteljük. A sajtokat egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a curryvel, összekeverjük, roppanósra pároljuk, majd langyosra hűtjük.
  3. A kissé felvert tojásokhoz hozzáadjuk a tejszínt, megszórjuk egy kevés sóval, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, majd hozzákeverjük a füstölt sajt több mint a felét és a langyosra hűlt cukkinit.
  4. A sütőformát kikenjünk a vajjal, majd egyenletesen beleöntjük a cukkinis keveréket. Ezután ráhelyezzük a vékonyan felszeletelt cukkinit úgy, hogy teljesen befedje a masszát, majd enyhén megsózzuk, és megszórjuk a maradék füstölt és edami sajt keverékével.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

    A legjobb cukkinis receptek >>> 

    A legjobb sajtos receptek >>> 

    A legjobb tejszínes receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss