Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb cukkinifasírt, amiből a húsimádók sem hiányolják a húst!

default user icon
MME
Semleges az íze, ezer módon elkészíthető, finom és laktató, ráadásul egyáltalán nem hizlal. Ez a zöldség a nyár sztárja, a cukkini, amiből mi most egy isteni cukkinifasírtot készítettünk, íme a recept videón.

Méltán kedvelt zöldség a cukkini, hiszen lédús, roppanós, gyorsan elkészíthető, olcsó, kalóriaszegény és egészséges. Ráadásul semleges ízének köszönhetően a végtelenségig variálható. Most egy cukkinifasírt receptet hoztunk, amely feltétként és magában, fokhagymás tejföllel is megállja a helyét.


A cukkinit azért szeretjük, mert jó szerkezetű húsa van, s ha jól van elkészítve, szinte elolvad a szájban. A tökkel és a hasonlóan tölteni vágyott zöldségekkel ellentétben, a cukkini esetében a teljes növény ehető, beleérve a héját és a magjait is. Persze bizonyos méret alatt érdemes csak szőröstül-bőröstül enni a cukkinit, mert a nyáron kapható, tölteni való hatalmas példányoknak túl kemény a héja és a magja is. A mediterrán országokban inkább a sárgás, zsengébb típusú cukkini gyakori.

Aztán persze azért is szeretjük a cukkinit, mert kifejezetten alacsony a kalóriatartalma (10 dkg cukkiniben 15 kalória található), egyáltalán nincs benne koleszterin, cserében viszont található benne mangán, kálium, foszfor, A- és B-vitamin. A cukkini segít karbantartani a szívünket és hatásosan küzd az érelmeszesedés ellen.

Cukkini vásárlásakor figyeljünk rá, hogy hibátlan héjú, jó kemény húsú példányokat vegyünk. Ha tölteni szeretnénk, abban az esetben érdemes nagyjából egyforma méretűeket venni, ha össze szeretnénk főzni valamivel, akkor kisebb darabokat vadásszunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss