Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkini parmezános tojásbundában kicsiknek nagyon!

A kertünkben sorra nőnek a szebbnél szebb cuki cukkinik. A szabály, hogy 3 naponta lehet egyet leszedni és a szüret után mindig a kislányokkal együtt készítünk belőle valamit. A cukkini nagyon szerethető zöldség, mert sokoldalúan elkészíthető, szelíd ízvilágú, így könnyedén megszerethetik a legkisebbek is.
Vond be őket

Ha cukkinis étel készül, nálam a lányok mindig megkapják a zöldség két pucolt végét, egy pici vágódeszkát és egy vajazó kést. A vajazó késsel a cukkini szépen szelhető és a pici praclikat is biztonságban tudhatom.

A zsenge az igazi

A család a friss, még magnélküli, zsengehúsú cukkinit szereti igazán. Ha jól készítjük el, akkor valósággal elolvad a szájban. A zöld színű cukkini mellett a sárga héjút is érdemes kipróbálni. Nem fog csalódást okozni.

Tálald tetszetősen

Ha kis hasábokra vágjuk a cukkinit, akkor igazi gyerekmarokba való ételt varázsolhatunk. Jó, ha valamilyen mártogatást is készítünk mellé, hiszen a kicsik imádnak tunkolni. Én most csak simán egy kis tejfölt kikevertem pici sóval és apróra vágott snidlinggel.

A CUKKINI PARMEZÁNOS TOJÁSBUNDÁBAN RECEPETET ITT TALÁLOD >>> 
Dóri, az egészségtudatos anya

 "A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.

Dóri blogját itt találod >>> 

Dóri korább írásait itt olvashatod el >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss