A paradicsomokat forró vízbe tesszük, majd meghámozuk és (ha nagy méretűek) 8 darabra szeleteljük.
A cukkinit és a paprikákat 1-2 centiméteres darabokra szeletlejük. A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben felhevítjük közepes lángon, majd beletessszük a rómaiköményt, a csilit, az asafoetidát és a kurkumát. Összekeverjük a fűszereket, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikákat.
2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a cukkinit és az őrölt koriandert. Néhány percig pirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsom darabokat és lejebb a tűzhely hőmérsékletét.
Addig pároljuk, amíg a cukkini áttetszővé válik, de még roppanós marad. A végén hozzáadjuk a sót és megszórhatjuk valamilyen zöldfűszerrel is.
Frissen, kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival tálad.
A nagy nyári melegben senki nem szeret hosszasan állni a konyhában és mindenki szereti ilyenkor előnyben részesíteni azokat az ételeket, amik nagyon gyorsan elkészülnek. Hát ez egy ilyen recept:) Ízletes zsenge cukkinivel, friss paprikával és paradicsommal pillanatok alatt elkészítheted. Igazi, könnyű nyári étel, ami nem terheli meg a szervezetedet a nagy hőségben sem. A fűszereknek köszönhetően nagyon könnyű megemészteni. Vacsorára vagy ebédre fogyasztva megtapasztalhatod, hogy kicsit sem nehezült el a tested, könnyűnek érzed magad és tele leszel energiával. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!