Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg sima liszt
  • 2 dl tej
  • A puncsmártáshoz:
  • 5 dkg sima liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs leve
  • 3 tojássárgája
  • mazsola
  • narancsaroma
  • kis narancshéj
  • kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverünk. 3 tojásfehérjét keményre verünk, és hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a lisztet belekeverjük.

Kb. 6 darab palacsintát sütünk belőle úgy, hogy csak az egyik felét sütjük, majd tálra csúsztatjuk, rétegenként cukros kakaóval megszórjuk. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük rá, és a sütőbe toljuk 20 percre.

Közben elkészítjük a mártást. 5 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk 1 narancs levét, kis reszelt héját, mazsolát, narancsaromát. 5 dkg sima lisztet, 8 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejjel simára keverünk, és ezzel besűrítjük a narancsos tejet.

A palcsintát tortaként szeljük, leöntjük a mártással, tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek