hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csúsztatott palacsinta narancssziruppal

MME MME
4/5
60 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral, majd tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást, majd felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel. Robotgép segítségével sima tésztává dolgozzuk, 15 percig pihentetjük. A tésztából kevés, megforrósított vajon vagy margarinon kis átmérőjű, de vastag palacsintákat sütünk. A sziruphoz a cukrot 2 dl vízbe öntjük, hozzáadjuk a citrom- és narancslevet, a szörpöt, majd állandó keverés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A palacsintákat egymásra tesszük és leöntjük a narancssziruppal.

Megjegyzés

Jó tudni, hogy
kevésbé tömény, könnyebb desszertet kapunk, ha a palacsintákra apróra vágott narancsgerezdeket is teszünk, mielőtt a sziruppal leöntenénk.
- MME

Ezek is érdekelhetnek