Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csúsztatott palacsinta házi málnaöntettel

MME MME
35 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vaj felét csipetnyi sóval és a tojássárgájával habosra keverjük. A tejet és a lisztet folyamatosan hozzáadagolva a masszát csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a palacsintamasszába forgatjuk.
  3. A maradék vajon a szokásosnál vastagabb palacsintát sütünk, de csak az egyik oldalát sütjük készre. Tányérra csúsztatjuk a "sületlen" oldalával felfelé, és megszórjuk vaníliás porcukorral. A következő palacsintát a sült oldalával lefelé rácsúsztatjuk az első palacsintára, porcukrozzuk. Így készítjük el egymás után a rétegeket, de az utolsó palacsintát a sült felével felfelé borítjuk a palacsintahalomra.
  4. A málnaöntethez a gyümölcsöt kis lábosban felolvasztjuk, majd elkeverjük a cukorral, és állandó kevergetés mellett összeforraljuk. A csúsztatott palacsinta mellé tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss