Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csupacsokis brownie

50 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Fémtálban, gőzfürdő fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat és a csokit, amíg szép fényes krémet kapunk.
  2. A tálat levesszük a gőzről, majd egymás után hozzákeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót. Egyenként hozzáadjuk tojásokat, és elkeverjük a csokis masszában.
  3. A kész tésztát 5 cm magas, kb. 25x25 cm-es vagy 18x30 cm-es tűzálló edénybe öntjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és alsó-felső sütésen, kb. 33-35 perc alatt megsütjük a süteményt. A tűpróbánál a beleszúrt hegyes eszközre még kissé rátapad a csokis massza, de ne süssük tovább.
  5. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a tespiben kihűlni, majd egy süteményestálra vegy vágódeszkára helyezve egyforma kockákra vágjuk.


Megjegyzés

A brownie-t nem szabad túl sütni. Épp az a lényege, hogy picit krémes maradjon a közepe. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss