hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csupa-csoki kenyér

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk.

Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal.

Az élesztőt összekeverjük a tojással és a maradék cukorral, a vaníliával, a fahéjjal és egy csipet sóval. A lisztet összekeverjük az átszitált kakaóval, majd egy részét beleöntjük a tojásos masszába, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk. A lényeg, hogy a szokásos kenyértésztánál nedvesebb, lágyabb tésztát kapjunk. Hagyjuk a kenyeret 2,5 órán keresztül pihenni.

Ezután keverjük újból át, tegyük bele az összetördelt tejcsokoládét, és tegyük sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába. Kelesszük tovább a kenyeret még 1-1,5 órán át.

190 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt süssük készre a kenyeret.

Megjegyzés

Nagyon csokis, nagyon finom, érdemes rászánni az időt az elkészítésére. További fotót Leeloocj küldött a recepthez.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek