Előkészítés: A csülköt megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, és puhára főzzük. (Főtt csülköt is vehetünk, ez esetben sokkal gyorsabban elkészíthető a saláta.)
Elkészítés:
1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd leszűrjük. Ha kissé kihűlt, meghámozzuk és kockára vágjuk. A csülköt kivesszük, leöblítjük, hagyjuk kihűlni, majd csíkokra vágjuk.
2. Az almát megmossuk, megtöröljük, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, vékonyabb gerezdekre szeljük. A csülökhússal és a burgonyával mély salátástálban összeforgatjuk. A csemegeuborkát szintén csíkokra aprítjuk, és a salátához adjuk. Megszórjuk sóval, borssal és lazán összekeverjük.
3. A sajtot lereszeljük, a majonézt összedolgozzuk a ketchuppal, mindkettőt külön tálkába tesszük az asztalra, hogy mindenki ízlése szerint szedhessen belőle a salátára.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre