Elkészítés: A füstölt csülköt 2-3 órával az elkészítés előtt hideg vízbe áztatjuk.
A kockára vágott füstölt szalonnát egy lábasban megpirítjuk, (szükség esetén egy kis zsírt adunk hozzá), majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a kockára darabolt csülköt, valamint a csontot is, és felengedjük vízzel. Borssal, kevés ételízesítővel fűszerezzük. Hozzáadjuk a csípős paprikát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd amikor felfőtt, beletesszük a lecsót is, és a húst puhára főzzük.
Puha kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre