Elkészítés: A kicsontozott csülköt kb. 3-4 centis kockákra vágjuk, majd alaposan megmossuk. Az apróra vágott hagymát elkezdjük pirítani a zsiradékon, amikor kezd üvegesedni, a tüzet takarékra véve hozzátesszük a zúzott fokhagymát, 2 csipet sót, őrölt borsot, őrölt köményt, 2-3 teáskanál őrölt csemegepaprikát. Gondosan elkeverjük, majd rögtön beletesszük a felkockázott csülköt. Sűrű kevergetés mellett fehéredésig pároljuk, majd felöntjük annyi sörrel, hogy szinte ellepje a húst. Ekkor fedő alatt bátran főzhetjük, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel. A hús amúgy is ereszt még levet, de ha kevés a folyadék, sörrel pótolhatjuk még. Kb. 1-1,5 óra alatt készre főzzük. Savanyúsággal és friss ropogós kenyérrel isteni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre