Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülökpörkölt - Erdei Zsolt receptje

MME MME
150 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csülökpörkölt elkészítéséhez a húst kicsontozzuk, a bőrét levágjuk. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
  2. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Főtt burgonyát, galuskát vagy tésztaköretet adhatunk mellé.

Nézd meg videón is, hogyan készül Erdei Zsolt kedvenc csülökpörköltje

 

Megjegyzés

Recept és fotó: Nemzeti Sport - Bajnokok reggelije - MME

Ezek is érdekelhetnek