Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülökkocsonya

MME MME
5/5
30 perc
mester
átlagos
6 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csülköket megtisztítjuk, megmossuk és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük, és ezután kis hővel főzzük a húst. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.

Elkészítés:
1. Amikor a csülökről már nem jön fel több hab, beletesszük a zöldségeket, a borsot, kevés sót, ízlés szerint erős paprikát és tovább főzzük.
2. Szükség esetén pótoljuk a vizet, de a víz eredeti mennyiségének a végére majdnem a felére el kell forrnia. Addig főzzük, amíg a csülökcsont kifordul a húsból. Akkor levesszük, kicsit pihentetjük, majd leszűrjük. Eltávolítjuk a csülökből a csontot, a húst pedig kisebb kockákra vágjuk.
3. A kocsonyához a húsdarabokat nagyobb kávéscsészékbe tesszük, és rászűrjük a kocsonya levét. Aki szereti, főtt zöldséget is hozzátehet. Hűvös helyen egy éjszakán át dermesztjük, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek