Elkészítés: A csülköt megtisztítjuk, befűszerezzük, és egy alufóliával lefedett, mély tepsibe helyezzük. Kétujjnyi vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben, közepes tűznél 1,5 óráig pároljuk.
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk,
mindkettőt egészben hagyjuk. Mindegyik hagyma közepébe egy egész szegfűszeget szúrunk.
Kb. 1,5 óra után az alufóliát a húsról
átmenetileg levesszük, a burgonyákat és a hagymákat a csülök köré tesszük. Újból befedjük, és még kb. fél óráig pároljuk, majd a sör felével a húst és a zöldségeket is meglocsoljuk.
Újabb fél óra teltével ismét meglocsoljuk a maradék sörrel. Villával ellenőrizzük, hogy puha-e, ha igen, akkor fólia nélkül kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre