Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülök káposztás burgonyaágyon

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 húsos csülök
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • szemes bors
  • egész kömény
  • Valamint:
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg rizs
  • 1 kg burgonya
  • 6-8 szelet bacon

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt a fűszerekkel kuktába tesszük, és majdnem készre főzzük. A főzőlevet leszűrjük, a húst kicsontozzuk.

Egy tepsi alját baconszeletekkel kibéleljük, egyenletesen elosztjuk rajta a leöblített, késsel kicsit összeaprított káposztát, erre terírjük a rizst, végül az egészen apróra kockázott burgonyát. A szépen megvetett ágyra gondosan lefektetjük a csülköt a bőrével felfelé, majd rálocsolunk annyi főzőlevet, hogy ellepje a köretet. Időnként pótolgatva a folyadékot 200 fokon készre pároljuk-pirítjuk az ételt.

Ha sütés előtt nagyszemű sóval bedörzsöljük a bőrt, akkor szépen felhabosodik.

Előfordul, hogy a rizs még nem puha, de a hús már ropogósra sült, ekkor szedjük óvatosan a csülköt egy tálcára, legalább az alatta heverő krumplikockák is meg tudnak pirulni. Tálalás előtt pakoljuk vissza átmelegedni a tepsibe.

Jó étvégyat!

Megjegyzés

Ez a mennyiség hat-nyolc embernek elég. A tepsin érdemes tálalni, mert ha egyszer megpiszkálod a köretet, visszarendezni nem lehet. Nem kell mellé leves, savanyú, csak esetleg egy kis mustár. Tapasztalatom szerint a desszert sem kapós még órákig, miután ebből belakmározott a társaság.
- Girakiel

Ezek is érdekelhetnek

Friss