Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülök burgonyával és kapros juhtúróval

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt fűszeres vízben (babérlevél, tárkony, bors, mustármag, koriander, borsikafű, hagyma, só) puhára főzőm. A megtisztított burgonyát kockákra vágom, sütés előtt leszárítom, bő forró olajban megsütöm.

Egy tepsi aljára teszem a sült burgonyát, rá a megfőzött, félbevágott csülköt, és beborítom az alábbi öntettel: a juhtúrót villával összetöröm, felöntöm tejszínnel, beleteszem a finomra vágott fokhagymát és az apróra vágott kaprot, majd simára keverem.

Kevés zsemlemorzsával meghintem és 20 percig forró sütőben sütöm.

Megjegyzés

Boldogult Nagymamám nagy mestere volt a főzésnek, de sohasem írt le egy receptet sem, mindig fejből sütött, főzött. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss