Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülkös töltött káposzta

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sertéscombot, a dagadót, a megtisztított fokhagymát ledaráljuk. Hozzáadjuk a finomra reszelt, olajban üvegesre pirított vöröshagymát, az árpagyöngyöt, a tojást és a fűszereket, melyet egyenletesen összekeverünk.

90 fokos forró vízben a kelkáposztát kissé megpároljuk, a leveleket lefejtjük, és fedő alatt puhítjuk. A füstölt csülköt feldaraboljuk és beáztatjuk. A savanyú káposztát hideg vízben kimossuk.

A főzőedény alját zsírral vékonyan kikenjük, majd a kiáztatott káposzta egyharmadát az edény aljára tesszük, a kelkáposztalevelekbe göngyölt tölteléket sorban elhelyezzük, ezután következik a feldarabolt füstölt csülök, és az egészet kezdjük előlről, végül savanyú káposztával zárjuk.

Ráöntjük a paradicsomlevet és a vizet, hogy a káposztát ellepje, lassú tűzön főzzük.

A megmaradt étolajhoz hozzáadott finomlisztből rántást készítünk, melyet az elkészült káposztával még összeforralunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss