Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülkös pacal

MME MME
2
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az előfőzött, félkész pacalt először megabáljuk (hideg sós vízben feltesszük főni babérlevéllel, kevés citromlével).

A sertészsíron üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

Miután elkészült a pörköltalap, hozzáadjuk a megabált pacalt és a felszeletelt csülköt, ezt követően fűszerezzük sóval, őrölt borssal, őrölt babérlevéllel, zúzott fokhagymával és erős csöves paprikával. Majd fél liter vizet öntünk rá, amit főzés közben folyamatosan pótolni kell.

A végén adjunk hozzá egy kis majoránnát, és ha szükséges, akkor tovább ízesítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss