Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülkös pacal bográcsban

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 kg pacal
  • 1,5 kg csülök
  • 80 dkg hagyma
  • 20 dkg házi füstölt szalonna
  • 10 dkg zsír
  • 2 db erős zöldpaprika
  • 2 db tv paprika
  • frissen őrölt bors
  • pirospaprika
  • Az abáláshoz:
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • babérlevél
  • pici ecet

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított pacalt feltesszük főni. Sót, őrölt borsot, kockára vágott hagymát és 5 gerezd fokhagymát, babérlevelet melléteszünk a vízbe, öntünk rá 1 kanál ecetet. Ebben kb. 2-3 óráig abáljuk. Amikor kész, kivesszük a léből, és tetszőleges csíkokra felvágjuk, ha egy picit már hűlt.

A csülköt bőrrel együtt kockára vágjuk. A szalonnát bográcsban zsírjára sütjük. A hagymát felkockázzuk, és a zsíron megdinszteljük. Ebbe dobjuk a felkockázott csülköt, a felszeletelt pacalt. Sózzuk, borsozzuk, és a fele paprikát félbevágva beletesszük. Addig főzzük, amíg megpuhul a hús és a pacal is, közben többször megkeverjük, és pótoljuk a vizet, ha szükséges.

Amikor puha minden, rátesszük a fűszerpaprikát, a paprikát és 1 karikára vágott hagymát, és azt is puhára főzzük, de ne főjön szét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss