Elkészítés: Fogyasztás előtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyűlt és rádermedt zsiradékot könnyen eltávolíthassuk.
A csülköt lemossuk, majd egészben kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet.
Az olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát, ráöntünk 2 evőkanál vizet, és összeforraljuk a főzésre előkészített csülkös lével. A kuktát lezárjuk, és a jelzésétől számított 45 percig főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk.
A megfőtt csülköt kicsontozzuk, zsíros bőrét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágva visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a burgonyát, és addig főzzük, amíg az is megpuhul.
Ha kihűlt, a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálalás előtt a leves tetején összegyűlt zsírt leszedjük, majd forrón szervírozzuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre