Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülkös-csipetkés babgulyás

> 90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom.

Másnap a csülköt felteszem főni, 1,5 óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom.

Amíg a csülök fő, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket és a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s öntök bele kevés vörösbort.

Amíg fő a leves, a tojásból a liszttel elkészítem a csipetkét, a végén beleszaggatom.

Tálalom tejföllel, kenyérrel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss