Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülkös babragu

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csülköt felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és4 gerezd fokhagymát, babérlevelet és feketeborsot szórunk a főzőlébe.Feltesszük főni, és lassú tűzön, 3 óra alatt puhára főzzük
  2. Ha kész a csülök nekilátunk a ragunak.A hagymát félfőre vágjuk, és egy forró serpenyőben, olívaolajon pirítani kezdjük.Beleszórjuk a barna cukrot, hogy szépen karamellizálódjon.
  3. A kápia paprikát, a megpucolt fokhagymát és a zellerszárat apróra vágjuk.Ha a hagyma már majdnem kész, hozzáadjuk.Megborsozzuk, belevágjuk a chilit, és pár percig tovább pirítjuk.
  4. Ha kész, beleszórjuk a füstölt paprikát, és azonnal öntünk rá 1 dl-t a csülök főzőlevéből.Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzervet és lassú tűzön rotyogtatjuk 15 percig.
  5. Amíg a ragu fő, egy marék gerslit egy kisebb lábasba teszünk, és pár csepp olívaolajon megpirítjuk.Felöntjük másfélszeres vízzel, picit sózzuk és puhára főzzük.
  6. A csülköt, a bőrrel és a zsíros részekkel együtt nagyobb darabokra vágjuk.
  7. Ha kész a gersli, a raguba keverjük. Belerakjuk a csülköt és a lecsepegtetett fehér babot is. Ha kell, kis csülök főzőlevet öntünk rá, és 3 percig rotyogtatjuk.
  8. A ragut tányérba szedjük, kis tejfölt kanalazunk rá és megszórjuk apróra vágott, nyers angol zellerrelel.

    Nézd meg az elkészítést videón >>>

    ÍZBOMBA A KÖBÖN: CHILI CON CARNE TORTILLÁVAL NÉMETH ÁDÁMTÓL >>> 

    ÁDÁM KONYHÁJA! - BURGONYAFŐZELÉK ROPOGÓS CSÁSZÁRSZALONNÁVAL >>> 

    ÁDÁM KONYHÁJA: CSOKIS BROWNIE SÜTŐTÖKKEL MEGBOLONDÍTVA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss