Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülkös babgulyás gazdagon - csipetkével

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg kicsontozott bőrös csülök
  • 30 dkg szárazbab
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg fehlérrépa
  • 30 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika magház nélkü
  • bors
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • borókabogyó
  • petrezselyemzöld
  • A csipetkéhez:
  • 1 tojás
  • annyi liszt, amennyit felvesz

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző nap beáztatjuk.

A csülköt apró kockára vágjuk, a zsíros-bőrös részét beletesszük egy nagy fazékba, és kis olajon pörcösre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott egyik vöröshagymát, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az apróra vágott húst és a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, kb. 1 órát főzzük a hozzáadott fűszerekkel (1 fej hagyma, fokhagyma, zöldpaprika, bors, babérlevél, borókabogyó, petrezselyemzöld).

Ha félig megfőtt a hús, megsózzuk, hozzáadjuk a babot, az apróra vágott petrezselymet, a sárgarépát, majd később a kockára vágott krumplit. A végén belecsipkedjük a tésztát.

Tálalás előtt kivesszük a hagymát, a paprikát és a zöldségzöldjét, melyeket jól kinyomkodunk a levesbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss