Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csuka zsályával fűszerezve

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A mélyhűtött spenótot kiengedjük. A fokhagymát meghámozzuk és összenyomjuk. A halszeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, a gerinctől jobbra-balra bevágjuk, majd sóval, borssal és citromlével fűszerezzük. A bevágásokba és a szelet belsejébe 1–1 zsályalevelet helyezünk. A szelet vékony, hasi végeit egymásra hajtjuk, hogy tekercset alkosson, szalonnaszelettel körülcsavarjuk, és cérnával összekötjük.
Elkészítés: A vaj felét fazékban felforrósítjuk, és közepes tűzön megpároljuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, összeforraljuk, majd meleg helyre tesszük. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, és közepes hőnél 7–8 percig mindkét oldalukon átsütjük benne a halszeleteket. A tejszínt hozzáadjuk a spenóthoz, és kissé besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A csukaszeleteket a tejszínes spenótmártásra helyezzük, és durvára aprított diót szórunk rá.
Körítésként hasábburgonyát adhatunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 698 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss