Előkészítés: A csirkemájakról letisztítjuk a hártyákat és a zsiradékot, majd megmossuk, lecsepegtetjük, és elkaparjuk, vagy apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a zsályát és a rozmaringot leöblítjük, ez utóbbi levélkéit lecsipkedjük, és az egészet finomra vágjuk. A paradicsomot lecsepegtetjük, felaprózzuk. Elkeverjük a húslevesben a paradicsompürét.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat és a vajat/margarint. Rádobjuk a zsályás-rozmaringos hagymát, kissé megsózzuk, majd fedő alatt, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a májat, élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk, aztán elkeverjük a paradicsommal és paradicsomos húslevessel. Ízlés szerint borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön 1 órán át pároljuk (minél tovább fő, annál finomabb!). Ha levét elfőné (nem szabad nagyon sűrűnek lennie), egy kevés vízzel pótoljuk, végül utánasózzuk, borsozzuk. Enyhén sós, lobogva forró vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, mély tálba csúsztatjuk, és azonnal összekeverjük a maradék 2 evőkanál olajjal. Mélytányérokba szedjük, tetejükre halmozzuk a ragut, és azonnal tálaljuk-fogyasztjuk. A reszelt sajtot külön tálában kínáljuk hozzá.