Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Videó: lecsapott a Nébih a csótányos pékségre Budapesten

default user icon
MTI
Csótánytetemeket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy fővárosi pékség ellenőrzésekor, több mint 480 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból súlyos higiéniai problémák és a nagyfokú rovarszennyezettség miatt.

A tájékoztatás szerint a pékség helyiségei takarítatlanok, piszkosak voltak, a festékréteg pergett a falról, az üzemi részen a higiénikus kézmosáshoz szükséges kézmosószer, papírtörölköző hiányzott, a kelesztőben lévő csatornaszem nem volt lefedve, bűzös szag áradt belőle. Az öltöző szintén rendetlen, takarítatlan volt, csikkekkel, használt ruhákkal teli. A pékségben dolgozó négy alkalmazott közül csak egy rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel.

A vállalkozás kereskedelmi egységekből begyűjtött visszáruból zsemlemorzsát is gyártott, az ehhez szükséges bejelentési kötelezettséget azonban elmulasztotta. Az ellenőrök a kiskereskedelmi egységekbe kiszállított zsemlemorzsa visszahívását is elrendelték.

A vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Tevékenységét kizárólag teljes körű karbantartás, festés, nagytakarítás, rovar- és rágcsálóirtás, valamint újabb - kedvező kimenetelű - hatósági szemle után folytathatja - közölték.

Ezek is érdekelhetnek

Friss