hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csörögefánk VI.

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg hideg vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 4-5 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • Valamint:
  • olaj
  • vaníliás cukor
  • porcukor
  • baracklekvár
  • kevés rum

Elkészítés

Elkészítés: A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejfölt. Alaposan kigyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 2 mm vastagra. Sütés közben meg fog dagadni a tészta. A vékonyra kinyújtott tésztát derelyevágóval négyszögekre vágjuk, és mindegyik közepét bemetsszük. A négyszög 2 sarkát áthúzzuk a bemetszésen, és kész a fánkocska.

Bő, forró olajban sütjük, de vigyázzunk, hamar megsülnek. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.

Még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük, és rumos baracklekvárral kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Csak ajánlani tudom, könnyen elkészíthető és isteni finom. Anyummal régebben sütöttünk mi is csörögét, de egyedül ez volt az első alkalom, hogy elkészítettem, és tényleg nagyon finom lett. A fánk kívülről ropogós, belül viszont puha. Rumos baracklekvárral pedig egyszerűen mennyei. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss