Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csörögefánk

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a cukrot és a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a rumot, a citromlevet és annyi tejfölt, hogy közepes keménységű tésztát kapjuk. Összegyúrjuk, és hideg helyen 10 percig pihentetjük.
  2. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és egy derelyevágó (vagy kés) segítségével rombuszokra vágjuk. Mindegyik rombusz közepén hosszanti bevágást ejtünk, majd a tészta egyik csücskét áthúzzuk a vágáson, így megkapjuk a csöröge/forgács formát.
  3. Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ha elég forró, kis adagokban kisütjük benne a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

    Gasztrogabó receptjei >>> 

    FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN >>> 

    HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI - A 12 LEGJOBB TÚRÓFÁNK RECEPT >>> 

Megjegyzés

Egy kis darab tésztával ellenőrizhetjük az olaj hőfokát. Akkor jó, ha a tésztadarab elkezd sülni, de nem ég meg hirtelen. Ha habzik az olaj, az azt jelzi, hogy lehűlt, így várjunk a következő adag sütésével addig, amíg újra fel nem forrósodik. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss