Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csorbaleves

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ezen megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A sárgarépát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval és a feldarabolt gombával együtt a hagymához adjuk. Átpirítjuk, majd felengedjük kb. másfél liter vízzel.
  3. Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst megsózzuk, és fűszerezzük őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zellerlevelet. Ezután vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából.
  4. Ha felforrt a leves, közepes lángra tesszük, majd óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ekkor hozzáadjuk a lestyánt és a frissen aprított zellerzöldet. Végül citromlével ízesítjük. Kb. 15-20 perc főzzük, amíg a gombócok megpuhulnak.

    Hétvégi gombócos menü >>> 

    Gombócok >>> 

    Hússal készült levesek >>> 

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss