A zöldségeket - a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, a paradicsomot, a paprikákat, a vöröshagymát, a gombát és fokhagymát - megpucoljuk és felkockázzuk.
Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, a felaprított hagymát és a gombát. Sózzuk (én kb. két csipetnyi sót szoktam belerakni) és elkezdjük dinsztelni (a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), majd 2-3 perc után vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zellerzöldet és ételízesítőt. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Közben elkészítjük a húsgombócot. A darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát, és belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a zabpelyhet. Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zellerzöldet, lestyánt és ezt is belerakjuk. Jól összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk.
Amikor jól felforrt a levesünk, hozzáadjuk a húsgombócokat. Kb. 20 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót. Ekkor adjuk hozzá a korpaciberét vagy káposzta levét. A végén megszórjuk petrezselyem zölddel.