Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csorba medvehagymás húsgombóccal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát, megsózzuk. Dínszteljük a zöldségeket, majd forró vízzel felengedjük.
  2. Hozzáadjuk a leveshez a megpucolt zöldbabot (vagy mirelitet), paradicsomot, paprikát, 2-3 szelet csípős paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi kurkumával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, hozzáadjuk a lestyánt.
  3. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az apróra vágott medvehagymát és a petrezselyemzöldet, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőlük és nedves tányérra rajuk.
  4. Amikor felforrt a leves, hozzáadjuk a gombócokat. Elkészítjük a galuskát: felverjük a tojásokat, belekeverjük a lisztet és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint az apróra vágott medvehagymát és csomómentesre keverjük.
  5. Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsákat és beleszaggatjuk a fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a Bors Magiket (ízlés szerint, ami helyettesíthető savanyú káposztalével vagy citromlével). Tálaláskor megszórjuk petrezselyem zölddel. 

Megjegyzés

Az első tavaszi zöldségünk a medvehagyma. Írhatnám azt is , hogy kora tavaszi csorbát készítettem, a húsgombócba a korábban bevált zabpelyhet tettem, és természetesen rengeteg zöld fűszert adtam hozzá. A medvehagyma a fokhagyma és a snidling keveréke az egyik legerősebb vértisztító növény, amely gátolja állítólag vérrögképződést, csökkenti a koleszterin szintet is és javítja a memóriát, érdemes belőle bőven fogyasztani :-). Ha elnyeri tetszéseteket, próbáljátok ki ezt a finom és tartalmas levest! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss