Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csontos csirkemell gyömbéres pácban, sütőben sütve

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Szójabab

Elkészítés

  1. A csontos csirkemellet a csont mentén bevágjuk a mell alsó felén, de rajta hagyjuk a csonton. 
  2. 2 liter vízhez hozzáadunk 2 evőkanál barna cukrot és 4 evőkanál sót, majd jól elkeverjük benne.
  3. A gyömbért és a fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, majd a vízhez adjuk.
  4. A csirkemelleket beletesszük egy tálba és a fűszeres vízzel leöntjük úgy, hogy szépen ellepje azt, majd 12 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Az idő letelte után a vízes pácból kivesszük, a chilit feldaraboljuk, majd mozsárban a lime levével és a szójával elkrémesítjük.
  6. Az így kapott chilikrémet a presszó kávéval, a mézzel és egy kevés olívaolajjal kenhető állagúra keverjük.
  7. Megkenjük vele a csirkemelleinket, aztán vagy azonnal sütjük, vagy hűtőben tároljuk. Akár még 2-3 napig is eláll. 
  8. 180 fokra előmelegített sütőben fedés nélkül 35 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss