Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csontleves cérnametélttel

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csontot és a zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a feldarabolt csontot, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, valamint a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük.

Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldséget, a kelkáposztát, a zöldpaprikát egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú, gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.

Közben a levestésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd tálaláskor a levesbe teszünk belőle ízlés szerint.

Ezek is érdekelhetnek