Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csongrádi vörösboros marha túrós galuskával

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg marhalábszár
  • 3 dkg zsír
  • 2 dkg pirospaprika
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 10 dkg vöröshagyma
  • A túrós galuskához:
  • 50 dkg túró
  • kb. 10 dkg liszt
  • 3 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A felhevített zsíron a hús minden oldalát elősütjük, majd félretesszük.

A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, rátesszük a pirospaprikát, beletesszük a húst, felengedjük vörösborral, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi a húst ellepi. Zúzott fokhagymával, cseresznyepaprikával, sóval ízesítjük, és ha felforrt, lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk.

Elkészítjük a túrógaluskát. A túrót összegyúrjuk a tojásokkal, majd a liszttel. Evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk, és forró, sós vízben kifőzzük.

Tálalás előtt a húst felszeleteljük, a párolólét leszűrjük (ha kell, forralással sűrítjük).

A hússzeleteket a túrós galuskával, a mártással és kevés túróval körítve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss