hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csömöri lecsós palacsinta

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • olaj
  • 1 mk só
  • 1 csipet cukor
  • 12 ek liszt
  • A lecsóhoz:
  • 25 dkg zsírszalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kg tv paprika
  • 0,5 kg kápia paprika
  • víz
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db paradicsom
  • 1 pár mangalica kolbász
  • 33 dkg tejföl

Elkészítés

  1. A tojást, a tejet, az olajat, a sót és a cukrot kézi habverővel összekeverjük, majd lassan fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és teljesen csomómentesre keverjük a tésztát. Nagyméretű, vékony palacsintákat sütünk.
  2. A zsírszalonnát kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, majd belekeverjük a felkarikázott paprikákat, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje az edény tartalmát. 
  3. Ízlés szerint hozzáadjuk a sót, a borsot, az őrölt piros paprikát, valamint a fokhagymát.
    Mikor látjuk, hogy a paprika kellőképp megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a vékony karikákra vágott mangalica kolbászt, majd összefőzzük.
  4. A palacsintákat a lecsóval töltjük, háromszögbe hajtjuk, a tetejére egy kis kanál tejföllel tálaljuk.


 AHÁNY HÁZ, ANNYI LECSÓ…>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss