hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládétorta tejszínes krémmel

45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk. 
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a csipetnyi sóval. 
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy spatula segítségével, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszát. Ezután az összekevert lisztet is óvatosan belefogatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a fehérjét.
  4. Az elkészült masszát a tortaformába öntjük, az előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük.
  5. Amíg sül a piskóta, ellészítjük a krémet. A habtejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a cukrot. Addig keverjük, amíg sima krémet kapunk.
  6. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, majd megtöltjük a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét a torta tetejére simítjuk, a többit nyomózsákba tesszük és az oldalát díszítjük vele. Végül meghintjük a tetejét kakaóval.

Ezek is érdekelhetnek