Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládészuflé karamellhabbal (gluténmentes)

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 4 db tojás
  • 12,5 dkg porcukor
  • 6 dkg darált mandula
  • A karamellhabhoz:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tejszín + 2 dl tejszín felverve

Elkészítés

Elkészítés: Egy lábasban vízet forralunk, a gőzön egy tálban megolvasztjuk a margarint és a csokit, folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a 4 tojássárgáját porcukorral habosítjuk. Hozzáadjuk a csokis masszához, majd a mandulát is belekeverjük, és a 4 tojás felvert fehérjét is beleforgatjuk.

A kis szuflésütőket kivajazzuk, és a masszát beletöltjük kb. feléig.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez 20 dkg cukrot megolvasztunk és hozzáadunk 1,5 tejszínt. Ezt hagyjuk kihűlni, majd utána felverjük a 2 dl tejszínt is, és összekeverjük vele. A cukorolvasztásnál beolajazott üvegre kenünk karamellt, és amikor megdermedt, ezt rakjuk a krém tetejére díszítésként.

Ezek is érdekelhetnek

Friss