hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg finomliszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csapott kávéskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 3 dkg kakaópor
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéket a vízzel és egy csipet sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukor felét, kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A felvert fehérjébe tesszük felváltva a sárga masszát és a kakaóval elkevert lisztet. A masszát formába öntjük, és 45 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tejszínt és csokoládét felmelegítjük, lehűtjük és hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megszilárduljon.

A vajat és a porcukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a csokis-tejszínes masszát, alaposan kikeverjük.

A piskótát 2 lapba vágjuk, és megtöltöttük a krémmel, a tetejére és az oldalára is került krém. Díszítésként megszórtam kókuszreszelékkel.

Ezek is érdekelhetnek